szparagowe sakwy

szparagowe sakwy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójne filety z kurczaka

    2 szt
  • białe szparagi

    8 szt
  • małe ziemniaki

    8 szt
  • żółty ser

    4 plastry
  • olej

    3 łyzeczki
  • sól, pieprz

  • boczek

    2 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rozcinamy na 4 płaty.Kazdy przykrywamy folja spozywcza i rozbijamy tłuczkiem.Mieso opruszamy sola i pieprzem Szparagi gotujemy w posolonej wodzie.Wyjmujemy i studzimy.Ziemniaki gotujemy w mundurkach.Plastry boczku tniemy na połówki.Na płatach miesa układamy plastry boczku i po 2 szparagi.Składamy na pół ,ew. spinamy wykołaczkami.Ziemniaki odcedzamy obueramy z łupinek.Na patelni rozgrzewamy olej.Wkładamy mieso i smazymy 3 minuty z kazdej strony.Przykrywamy plastrami sera i smazymy jeszcze 5 minut.Podawamy z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tika4444

14.03.2011 15:16
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat