Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z selera naciowego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 1
marchew 1
pomidor 1
cebula 1
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól do smaku
cukier
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z selera naciowego

Kroki postępowania

1
Seler opłukać. Marchewkę oskrobać. Cebulę obrać.
Pomidor sparzyć i też obrać.
Krok 1 - Gulasz z selera naciowego foto
2
Potem systematycznie dolewając gorącą wodę dusimy ok. 10 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojonego i pozbawionego pestek pomidora.
Dodajemy odrobinę soli, cukru i curry. Dalej dusimy.
Po ok. 10 minutach możemy dodać przecier pomidorowy , zagotować.
Krok 2 - Gulasz z selera naciowego foto
3
Na rozgrzaną patelnię wlać ok. 1 łyżkę oliwy , wsypać warzywa i szybko przesmażyć.
Krok 3 - Gulasz z selera naciowego foto
4
Podlać gorącą wodą i dusić pod przykryciem ok. 10 minut.
Potem dodać pokrojonego i pozbawionego pestek pomidora, odrobinę soli, cukru i curry. Dusimy następne 10 minut.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i zatotowujemy.
Krok 4 - Gulasz z selera naciowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.02.2016 22:00
Na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak