galanytna z kaczki.

galanytna z kaczki.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt
  • mięso z kurczaka

    25 adg
  • chałka

    10 dag
  • rodzynki

    10 dag
  • mleko

    1\\3 szk
  • chrzan

    5 dag
  • masło

    5 DAG
  • suszone śliwki

    5 dag
  • jajka

    2 szt
  • sól, pieprz

  • żelatyna

    1 z bulionem, opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuszke rozcinamy i usówamy kosci,szyje i skrzydełka.Chałke namaczamy w mleku,mielimy z miesem z kurczaka.Dokładamy żółtka,chrzan,rodzynki,i sliwki.Doprawiamy.Połacz z piana z białek.Rozsmaruj na miesie.Płat z miesa z farszem zroluj.Owin sciereczka posmarowana masłem,obwiazujemy bawałniana nitka jak baleron.Gotujemy w posolonej wodzie 50 minut.Żelatyne rozpuszczamy według przxepisu na opakowaniu.Usówamy sciereczke rolade kroimy w plasterki.Układamy na półmisku.Dekorujemy.Zalewamy przygotowana galaretka z żelatyny i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygniecia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat