Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galanytna z kaczki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 szt
mięso z kurczaka 25 adg
chałka 10 dag
rodzynki 10 dag
mleko 1\\3 szk
chrzan 5 dag
masło 5 DAG
suszone śliwki 5 dag
jajko 2 szt
sól, pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 z bulionem, opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: galanytna z kaczki.

Tuszke rozcinamy i usówamy kosci,szyje i skrzydełka.Chałke namaczamy w mleku,mielimy z miesem z kurczaka.Dokładamy żółtka,chrzan,rodzynki,i sliwki.Doprawiamy.Połacz z piana z białek.Rozsmaruj na miesie.Płat z miesa z farszem zroluj.Owin sciereczka posmarowana masłem,obwiazujemy bawałniana nitka jak baleron.Gotujemy w posolonej wodzie 50 minut.Żelatyne rozpuszczamy według przxepisu na opakowaniu.Usówamy sciereczke rolade kroimy w plasterki.Układamy na półmisku.Dekorujemy.Zalewamy przygotowana galaretka z żelatyny i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak