Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłuszka z cynamonowym cukrem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 300 ml
jajko 4 sztuki
cukier 350 g
jabłko winne 4 szt
sól do smaku
olej do smażenia
cynamon Prymat
cukier drobny 1 do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: jabłuszka z cynamonowym cukrem

Mleko, mąkę, cukier i sól mieszamy na gładkie ciasto. Wbijamy jajka i dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy ze skórki i wydrążamy gniazda nasienne kroimy w krążki. Jabłka maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.

Usmażone wykładamy na ręczniku kuchennym by ociekły z tłuszczu, posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak