Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe pulpeciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
bulion warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe pulpeciki

Filet z kurczaka mielimy.Mieszamy z bułką tartą i doprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka i pieprzem. Formujemy drobne kulki, które wrzucamy do gotującego się bulionu.Gotujemy 20 minut. Pulpety są doskonałym dodatkiem do różnych zup lub ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak