zawijance z gesi

zawijance z gesi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z gesi

    2 szt
  • boczek

    4 plastry
  • pół czerwonej i pół zielonej papryki.

  • pieczarki

    8 szt
  • pomidory koktajlowe

    8 szt
  • czosnek

    2 zabki
  • tymianek

  • cukinia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryke oczyszczamy i tniemy w paski.Pomidory i pieczarki kroimy na połówki.Cukinie trzemy na grubej tartce przyprawiamy sola i pieprzem i roztartym czosnkiem.Filety tniemy na cztery plastry i rozbijamy.Solimy i pieprzymy.Na kazdym płacie kładziemy porcje cukini i paski papryki.Rolujemy.Kazda roladke ciano owijamy plastrem boczku.Tak przygotowane roladki spinamy wykałaczkami,aby nie rozpadły sie podczas pieczenia.Przekładfamy do zaroodpornego naczynia,obkładamy pieczarkami9 i pomidorami.Na wierzchu układamy pare gałazek tymiasnku.Całość obficie skrapiamy oliwa i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika w 180 stopniach na 40 minut.Podajemy z ziemniakami lub grubym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat