Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z serduszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca drobiowe 600 gr
cebula 3 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z serduszek

Podsmażamy czosnek z cebula na oleju. Dodajemy wyczyszczone i obkrojone z tłuszczu serca, podsmażamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Po około 10 minutach dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Dusimy około 10 minut aby papryka lekko zmięknie. Zalewamy wodą do poziomu serduszek. Dodajemy przyprawy: papryka ostra, papryka słodka, curry, zioła prowansalskie, kilka ziaren kolendry. Wszystko dusimy około 20 minut. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak