Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z orzechami i czekoladą

4.0
(23)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 1 szklanka
olej 80 gramów
jajko 2 sztuki
orzechy włoskie 15 dag
czekolada mleczna 1 tabliczka
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z orzechami i czekoladą

Wszystkie składniki połączyć zaczynając od sypkich (mąkę przesiać przez sito), następnie dodać wszystkie mokre składniki. Wymieszać wszystko łyżką, dodać poszatkowane orzechy i czekoladę pokrojoną w kostkę.

Nakładać do foremek do 2/3 wysokości, wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C. Piec ok. 25 minut i sprawdzić patyczkiem.

Po upieczeniu wyjąć z foremek i polać swoją ulubioną polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 06.11.2016 15:41
Pyszności!
ttrytka 09.02.2016 10:44
bardzo ładnie wygląda
Bernadeta1 07.02.2016 21:16
super słodkości do kawusi
joannaa24 07.02.2016 19:10
Pyszne muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak