Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szparagami i dorszem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 kawałki
szparagi zielone 250 g
ziemniaki 2 szt
włoszczyzna
jogurt naturalny 1/2 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szparagami i dorszem

Warzywa zalewamy wodą, dodajemy pokrojone ziemniaki, solimy i gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Szparagi łamiemy i wyrzucamy zdrewniałe końcówki. Resztę kroimy na plasterki, główki odkładamy. Wkładamy rybę i kiedy będzie ugotowana, po około 5 minutach wyjmujemy ją na talerz i dzielimy na mniejsze kawałki. Wsypujemy pokrojone szparagi, a po 5 minutach rybę i główki szparagów. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku i po 2-3 minutach wyłączamy. Wlewamy jogurt, mieszamy i gotowe. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 07.02.2016 13:55
Pycha zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak