Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne leczo z kiełbasa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 25 dag
pomidory 50 dag
pieprz, sól
pieczarki 30 dag
czosnek 1 zabek
olej
parówki 40 dag
cebula 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka
papryka zielona 1 kg
papryka żółta 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne leczo z kiełbasa

Boczek kroimy w kosteczke,wysmazamy na chrupko na rozgrzanym oleju i zdejmujemy z patelni.Cebule kroimy w plastry podsmazamy na tłuszczu z boczku.Zsejmujemy z ognia i posypujemy ostra papryka.Stroki papryki kroimy w paski.Dokładamy do cebuli solimy i dusimy pod przykryciem 10 minut.Pomidory parzymy i kroimy na kawałki.Pieczarki kroimy w plasterki.Pieczarki i pomidory dodajemy do duszonej papryki z cebula.Całosc dusimy tak długo az odparuje cały płyn czyli tak około 15 minut.Do warzyw i pieczarek dodajemy pokrojona w plasterki kiełbase oraz posiekany czosnek.Dodajemy wysmazony boczek ,dusimy jeszcze chwile.Przyprawiamy sola pieprzem i ostra papryka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak