pikantne leczo z kiełbasa

pikantne leczo z kiełbasa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    25 dag
  • pomidory

    50 dag
  • pieprz, sól

  • pieczarki

    30 dag
  • czosnek

    1 zabek
  • olej

  • parówki

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • papryka ostra mielona

    1 łyzeczka
  • papryka zielona

    1 kg
  • papryka żółta

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kosteczke,wysmazamy na chrupko na rozgrzanym oleju i zdejmujemy z patelni.Cebule kroimy w plastry podsmazamy na tłuszczu z boczku.Zsejmujemy z ognia i posypujemy ostra papryka.Stroki papryki kroimy w paski.Dokładamy do cebuli solimy i dusimy pod przykryciem 10 minut.Pomidory parzymy i kroimy na kawałki.Pieczarki kroimy w plasterki.Pieczarki i pomidory dodajemy do duszonej papryki z cebula.Całosc dusimy tak długo az odparuje cały płyn czyli tak około 15 minut.Do warzyw i pieczarek dodajemy pokrojona w plasterki kiełbase oraz posiekany czosnek.Dodajemy wysmazony boczek ,dusimy jeszcze chwile.Przyprawiamy sola pieprzem i ostra papryka

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat