Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z soczewicą i warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba

filet z dorsza 4 kawałki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
olej

soczewica

cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
suszone pomidory 1-2 szt
marchew 1 szt
seler 1/4 szt
soczewica czerwona 1/2 szkl
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z soczewicą i warzywami

Rybę osuszyć, obsypać przyprawami i skropić olejem.
Cebulę pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty czosnek i pastę z pomidorów, podsmażyć, dodać startą na dużym oczku marchewkę i selera i soczewicę. Całość wymieszać i podsmażyć 5 minut, a następnie podlać wodą, ok 1 szklanką. Smażyć na małym ogniu często mieszając. Kiedy płyn odparuje sprawdzić czy soczewica jest miękka, jeśli nie dolać jeszcze 1/2 szklanki wody i ponownie sprawdzić kiedy odparuje. Całość odprawić do smaku.
Rybę obsmażyć na patelni grillowej. Podawać z soczewicą. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 09.02.2016 09:16
Prezentuje się wyśmienicie!
Anna169Hosz 08.02.2016 11:16
Dla mnie wymarzony obiad :)
Damiano
Damiano 07.02.2016 13:27
smaczna rybka
Ania321 07.02.2016 13:04
Wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak