Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik Jagódki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt.
mąka 1 szkl.
cukier puder 1 szkl.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
kakao 4 łyżki
mleko 0,5 szkl.
majonez 120 g
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
dżem porzeczkowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik Jagódki

Białko ubijamy z solą na sztywno. Miksując dodajemy żółtko i stopniowo cukier, mąkę wymieszaną z przyprawą, kakao i sodą oraz mleko, majonez i dżem.
Ciasto przelewamy do wysmarowanej keksówki. Pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 01.03.2017 16:25
super przepis
Klausia 12.10.2016 22:42
Super ozdoby
Patrycja33 19.08.2016 22:24
ciekawy przepis, z majonezem jeszcze nie robilam
w mojej kuchni 10.08.2016 20:14
Mozna zjeść do kawy
IwonaKa 11.03.2016 10:40
wspaniale wygląda,lubię pierniki
Róża1 23.02.2016 23:38
jak ślicznie udekorowany :-)
Ela15 07.02.2016 11:46
pyszny piernik
Megg 07.02.2016 10:44
pysznie sie prezentuje
Konczi 07.02.2016 09:00
pysznie się prezentuje :)
Babeczka35 07.02.2016 08:36
Apetyczne ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak