Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe ciastka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
margaryna 50 dag
ocet 3 łyżki
cukier puder 25 dag
żółtko jajek 5 szt.
proszek do pieczenia 1 op.
wiórki kokosowe 15 dag
orzechy włoskie 10 dag
dżem wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe ciastka

Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka roztrzepane z cukrem pudrem, ocet, proszek do pieczenia i zarobić ciasto.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać foremką ciastka - jedno z dziurką, a drugie całe. Ciastka z dziurką posmarować białkiem, zamoczyć w kokosie lub orzechach (zmielonych). Piec na złoty kolor ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu przełożyć ulubionym dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 01.03.2017 16:26
super przepis
Patrycja33 19.08.2016 22:28
smaczne ciasteczka
Róża1 23.02.2016 23:39
też przepadam za ciasteczkami kokosowymi :-)
Ela15 07.02.2016 11:47
bardzo smaczne
Wacław 07.02.2016 11:27
uwielbiam ciasteczka z kokosem :-)
Ewelina1991 07.02.2016 09:40
fajne ciasteczka
Franciszek 07.02.2016 00:14
dobre do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak