Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki kapuśniak

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 2 l
ziemniaki 5 sztuki
marchewki 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/3 sztuki
cebula 1 sztuka
kapusta kiszona 400 g
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki kapuśniak

1.W garnku zagotować rosół. Warzywa obrać umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę , marchew , pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać drobno. Warzywa dodać do rosołu , gotować 10 min.

2.Kapustę poszatkować , dodać do zupy. Doprawić majerankiem , lubczykiem oraz solą i pieprzem. ( jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przed dodaniem do zupy opłukać pod bieżącą wodą) Gotować do miękkości składników. Gorącą zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.02.2016 07:24
bardzo lubię
MałaMi89 08.02.2016 18:48
Mmm... lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak