Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki Jagódki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0.5 kg
smalec 20 dag
śmietana 250 ml
powidła śliwkowe wg uznania
cukier puder do posypania
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki Jagódki

Smalec posiekać z mąką, dodać śmietanę, posolić. Zarobić. Jeżeli ciasto jest zbyt suche można dodać śmietanę. Ciasto rozwałkować. Wykrawać trójkąty, nakładać powidła i formować rogaliki. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 24.10.2016 21:23
pyszne rogaliki
IwonaKa 26.03.2016 16:23
świetne,na pewno pyszne
Róża1 23.02.2016 23:40
bardzo smaczne :-)
Ela15 07.02.2016 11:48
pyszne rogaliki
agnieszka214 06.02.2016 17:02
rogaliki sa bardzo smaczne
mirecka12 06.02.2016 13:17
robiłam takie tylko z masą orzechowe ale były przepyszne
joannaa24 06.02.2016 11:56
Śliczne rogaliki
jagoda5913 06.02.2016 01:08
piękne rogaliki
gosia1988 05.02.2016 21:23
fajne rogaliki
Marta1986 05.02.2016 21:19
pyszne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak