Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy Kukurydziane Paprykowo-Czosnkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 200 g
gorąca woda 100 ml
żółtka jaj 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy Kukurydziane Paprykowo-Czosnkowe

1. Z mąki, przypraw, żółtek i ostrożnie dolewanej wody wyrabiamy jednolite ciasto. Musi mieć konsystencję taką jak ciasto na pierogi. Sprężyste i nie klejące się. Wałkujemy je na grubość około 2-3 mm posypując mąką pszenną aby nie kleiło się do wałka.

2. Kroimy je w kwadraty a potem w trójkąty. Smażymy w głębokiej
fryturze około 30 s.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 22.11.2011 15:04
paprykę lubię czosnku nie lubię
kielcok1 12.10.2011 16:46
fajne
Marysia 03.08.2011 07:57
fajne
Krzysztof42 07.09.2010 14:58
ciekawe
caroline1983 16.07.2010 11:42
Ciekawy pomysł.
IlonaAlbertos 08.06.2010 14:36
Fajny przepis, na pewno z niego skorzystam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak