Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki ze szpinakiem i pastą z soczewicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

soczewica czerwona 75 g
wywar warzywny 200 ml
ząbek czosnku 1
bazylia świeża garść
parmezan starty 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz

dodatki

szpinak baby
chleb ciemny

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki ze szpinakiem i pastą z soczewicy

Czosnek drobno posiekać. Poddusić w garnku na oliwie, dodać soczewicę oraz wywar. Gotować na małym ogniu około 15 min.

Soczewicę zmiksować, dodać posiekaną bazylię, koncentrat i parmezan. Doprawić solą i pieprzem.

Kromki pieczywa posmarować pastą przełożyć świeżym szpinakiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak