Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sałaty lodowej i czerwonej fasoli

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

olej rzepakowy 3 łyżki
miód płynny 1 łyżeczka
chili Prymat
sól do smaku

sałatka

sałata lodowa 1/2 szt
fasola czerwona z puszki 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sałaty lodowej i czerwonej fasoli

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Zimne obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę wyciągamy z puszki przelewamy zimna wodą i odcedzamy. Sałatę lodowa kroimy w kosteczkę.
Paprykę czerwona myjemy usuwamy pestki i białą błonkę . Kroimy w paseczki potem na pół. Składniki mieszamy z sobą. Robimy sos. Mieszamy olej z odrobina chili do smaku. Dodajemy troszkę wody, soli i miodu do smaku. Sos dodajemy do sałatki. Lekko mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak