Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śmietankowy chrzan do kurczaka i wędlin

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korzeń chrzanu 2 sztuk
śmietana 30% 250 ml
ocet 10 % 2 łyżka
cukier 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śmietankowy chrzan do kurczaka i wędlin

Korzeń chrzanu namaczamy w zimnej wodzie.
Chrzan obieramy,trzemy na tarce o drobniutkich oczkach.
Chrzan przełożyć do rondelka średniej wielkości.
Do chrzanu dodać śmietankę, sól, ocet i cukier do smaku,ciągle mieszając zagotować.Ostudzić. podawać na zimno do wędliny i dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 05.02.2016 09:35
Warto spróbować :)
jagoda5913 05.02.2016 00:21
dobry sos ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak