Lekka sałatka z komosą ryżową

Lekka sałatka z komosą ryżową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza quinoa

    150 g
  • woda

    1 szkl
  • ogórek

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • pomidorki koktajlowe

    6 szt
  • pomidory

    6 szt (żółte)
  • oliwa z oliwek

    1,5 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1. Komosę ryżową zalewam wodą i gotuję około 20 minut cały czas mieszając. Odstawiam do przestudzenia. Pomidorki przekrawam na pół. Ogórka obieram i kroję w plasterki. Kukurydzę odsączam z zalewy.

2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki delikatnie ze sobą mieszam.

3. Oliwę z oliwek mieszam z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polewam sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

04.02.2016 23:07
podoba mi sie ten przepis

Monika-twin

04.02.2016 23:01
super przepis.

wwwiolka

04.02.2016 21:30
Bardzo fajny przepis.

Róża1

04.02.2016 20:40
świetna i lekka sałatka !! a jaka zdrowa :-)

IKrakowianka

04.02.2016 20:40
super sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat