Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kalarepką i jarzynami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
oliwa 4 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 4 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat do smaku
marchew 1 szt
kalarepka młoda 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kalarepką i jarzynami

Kroki postępowania

1
Marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz kalarepkę obieramy i myjemy.
Krok 1 - Udka z kalarepką i jarzynami foto
2
Umyte i osuszone udka skrapiamy olejem i oprószamy czosnkiem granulowanym oraz przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce.

Krok 2 - Udka z kalarepką i jarzynami foto
3
Obrane jarzyny kroimy w kostkę
Krok 3 - Udka z kalarepką i jarzynami foto
4
Przygotowane udka przekładamy do naczynia żaroodpornego. Jarzyny wsypujemy na udka.
Krok 4 - Udka z kalarepką i jarzynami foto
5
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp.220 stopni ok. 60 minut.
Krok 5 - Udka z kalarepką i jarzynami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 04.02.2016 19:21
smaczne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak