Czekolada na gorąco

Czekolada na gorąco

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzka czekolada

    2 dag
  • woda

    50 ml
  • mleko

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę podzielić na małe kawałeczki lub zetrzeć na grubej tartce . Do małego rondelka wlać wodę dodać czekoladę i podgrzewać bardzo powoli ,aż do zagotowania . Chwilę pogotować , cały czas mieszając i uważając ,aby czekolada się nie przypaliła . Wlać mleko , podgrzać mieszając ,ale już nie gotować . Podawać przybraną bitą śmietaną.

Czas przygotowania : 1/2 h

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

10.09.2010 11:19
pyszności

buksiak12

10.09.2010 11:19
pyszności

Dorota71

10.09.2010 10:34
świetne!

Dorota71

10.09.2010 10:34
świetne!

Emilia22

10.09.2010 10:00
super przepis

Emilia22

10.09.2010 10:00
super przepis

Emilia22

10.09.2010 10:00
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat