Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
ogórki kwaszone 1 słoik
cebula 3 szt
olej
przyprawa do szaszlykow 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki

Mięso pokroić w grubą kostkę.
Ogórki pokroić w plastry.
Cebulę obrać i też pokroić w plastry.
Na patyczki do szaszłyków kolejno nadziewać, mięso, ogórek, cebula i tak postępować do wykorzystania składników.
Szaszłyki dobrze obsypać przyprawą, odstawić na 2 godz, w chłodne miejsce .
Do miski wlać olej, włożyć szaszłyki i jeszcze odstawić je na 1 godzinę.
Szaszłyki układać na ruszcie, piec do zmiękczenia mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.08.2010 16:48
Fajne szszłyczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak