Szaszłyki

Szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • ogórki kwaszone

    1 słoik
  • cebula

    3 szt
  • olej

  • przyprawa do szaszlykow

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w grubą kostkę.
Ogórki pokroić w plastry.
Cebulę obrać i też pokroić w plastry.
Na patyczki do szaszłyków kolejno nadziewać, mięso, ogórek, cebula i tak postępować do wykorzystania składników.
Szaszłyki dobrze obsypać przyprawą, odstawić na 2 godz, w chłodne miejsce .
Do miski wlać olej, włożyć szaszłyki i jeszcze odstawić je na 1 godzinę.
Szaszłyki układać na ruszcie, piec do zmiękczenia mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

21.08.2010 16:48
Fajne szszłyczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat