Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z karkówki pod brokułową kołderką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1/2 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
brokuł 1/2 szt
ser żółty 80 g
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z karkówki pod brokułową kołderką

1. Karkówkę pokrój na plastry i rozbij cienko tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Płaty mięsa zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju usmaż kotlety na rumiano z dwóch stron.

2. Brokuła ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Podziel na małe różyczki.

3. Na każdy usmażony kotlet połóż porcję brokuła. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem i posyp startym żółtym serem. Kotlety ułóż w naczyniu żaroodpornym.

4. Zapiekaj około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.02.2016 11:53
to coś dla mnie :)
kasiaw 04.02.2016 09:33
wygląda dość smakowicie
pestka 04.02.2016 08:58
wyglądają bardzo smacznie
gosia1988 03.02.2016 21:46
smakowicie wygląda
Adamorek 03.02.2016 19:24
fajne te dodatki
kuchcik89 03.02.2016 19:21
uwielbiam brokuły:) z chęcia bym zjadła takie kotleciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak