Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z czosnkiem, papryką i pietruszką

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki mrożone 250 g
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona kawałek
natka pietruszki garść
sok z cytryny
masło 1 łyżka
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z czosnkiem, papryką i pietruszką

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić czosnek i chwilę smażyć na małym ogniu, aż się zeszkli. Potem dodać paprykę i pietruszkę, na małym ogniu smażyć około 5 minut, aż zmiękną. Następnie dodać sok z połowy cytryny i masło, wymieszać.
W międzyczasie krewetki przelewać zimną woda w durszlaku, aż się rozmrożą. Trwa to kilka minut, ale to najbezpieczniejszy sposób na ich rozmrożenie.
Dorzucić je na patelnię i smażyć pod przykryciem około 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem, ewentualnie jakimiś ziołami, jak się lubi.
Podawać z podpieczonym pieczywem lub makaronem (ja użyłam makaronu chińskiego doprawionego sosem sojowym).
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.02.2016 10:51
Danie naprawdę pyszne
marzut 04.02.2016 10:31
Pysznie wygląda
IKrakowianka 03.02.2016 19:26
świetne danie
jasiek 03.02.2016 19:15
takie są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak