Rolada po cieszyńsku

Rolada po cieszyńsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości (z udźca)

    60 dkg
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • cebula

    2 sztuki
  • mąka

    3 dkg
  • smalec

    8 dkg
  • śmietana

    10 dkg
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ogórek kwaszony

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić ze ścięgien, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, posolić, posypać pieprzem. Na każdy płat mięsa położyć plasterek wędzonego boczku, pasek kwaszonego ogórka, półkrążek cebuli. Wszystko ciasno zwinąć w rulon, obtoczyć w mące, smażyć na rumiano na smalcu. Mięso i cebulę przełożyć do rondla, podlać wodą, dusić godzinę. Z pozostałej ilości mąki i śmietany sporządzić zawiesinę, dodać do sosu. Sos zagotować, doprawić do smaku solą. Podawać polaną sosem z ziemniakami, kaszą lub makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

22.08.2010 07:10
Dobra

Margo1

21.08.2010 09:47
Zawijańce takie to lubię , jeszcze z boczusiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat