Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 8-10 Sztuk
ser żółty 6 Łyżek
jajko 2 Sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól i pieprz Do smaku
natka pietruszki Łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z serem

Pieczarki obieramy, wykrajamy korzonki i wydrążamy. Korzonki i resztki z wydrążenia kroimy na drobno, dodajemy poszatkowaną pietruszkę, jedno jajko, potarkowany ser i doprawiamy. Mieszamy. Nadziewamy tym pieczarki. Drugie jajko bełtamy, obtaczamy w tym pieczarki, potem obtaczamy w bułce tartej.. Smażymy z obu stron na złoto, na śrenim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2016 19:53
Super jedzenie.
halina17 02.02.2016 19:32
Dobre pieczarki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak