Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne Szaszłyki z Piekarnika

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wołowa 40 dag
czosnek 3 ząbki
wódka 4 łyżki
cebula 4 szt
papryka 2 szt
wędzony boczek 20 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne Szaszłyki z Piekarnika

Wątrobę oczyść, opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę. Zmiażdżony czosnek rozetrzyj z łyżeczką soli, ziół, dodaj szczyptę pieprzu, alkohol, olej, wymieszaj. Masą posmaruj wątróbkę, przykryj, odstaw na 1 godz. Cebule obierz, potnij na cząstki. Paprykę umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Kawałki watróbki zawijaj w cienkie plasterki boczku i nadziewaj na szpadki na przemian z kawałkami cebuli i papryki. Ułóż na natłuszczonej blasze, piecz 15 min w temp. 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 23.12.2011 13:30
fajne
Barbara55 22.11.2011 15:03
smaczne
Jaheira11 19.04.2011 23:36
pyszności
Monika192 22.11.2010 12:43
to musi być pyszne
grasylwia 02.11.2010 23:21
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak