Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z nadzieniem bananowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
banan 1 szt
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z nadzieniem bananowym

Banany kroimy, wrzucamy na patelnię, dodajemy miód, podsmażamy aż banany zmiękną a miód się rozpuści.
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z cukrem.
W drugiej misce wlewamy żółtka i mąkę, mieszamy. Następnie do żółtek przekładamy ubite białka, dokładnie mieszamy łyżką drewnianą.
Małą patelnię rozgrzewamy. Wrzucamy odrobina masła. Gdy tłuszcz zacznie skwierczeć wlewamy część przygotowanych jajek. Smażymy z obu stron, każda po około 3 minuty. Podajemy z bananami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 03.02.2016 08:07
bardzo lubię
Pani Domu 02.02.2016 20:13
smaczny omlet
ilka01 02.02.2016 15:09
pyszności :)
bertpvd 02.02.2016 10:09
pyszny omlecik
Małgorzata92 02.02.2016 09:38
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak