Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz otulony bakłażanem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 40 dag
bakłażan 1 szt
cebula czerwona 1 szt
olej 4,5 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz otulony bakłażanem

1. Bakłażana kroję w podłużne plastry. Oprószam solą i odstawiam na 15 minut. Cebulę obieram i kroję w półplasterki.

2. Olej mieszam z pieprzem cytrynowym, ziołami prowansalskimi, rozmarynem oraz odrobiną soli i pieprzu czarnego.

3. Rybę kroję na dwa kawałki. Smaruję marynatą. Na rybie układam cebulę. Następnie zawijam rybę w plasterki bakłażana. Wierzch smaruję pozostałą marynatą i układam pozostałą cebulę.

4. Kawałki ryby układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 03.02.2016 19:05
smakowicie, mniam
Wafelek2601 02.02.2016 11:02
Pyszna rybka
ada.la 01.02.2016 22:48
fajny pomysł
sliwka 01.02.2016 21:15
Smaczne i lekkie;))
gosia1988 01.02.2016 19:40
smaczne danie
agaK. 01.02.2016 19:33
Pomysłowe, fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak