Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu low carb

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 250 g
jajko 1
słodzik 5 tabletek
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
kawa rozpuszczalna 0,5 łyżki
orzechy włoskie 5 g
gorąca woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu low carb

Twaróg wrzucamy do miski, dodajemy żółtko jaja. W 1,5 łyżce gorącej wody rozpuszczamy słodzik, dodajemy do masy i wszystko dokładnie mieszamy.
Dzielimy masę na dwie części. Do jednej dodajemy aromat migdałowy, do drugiej kawę rozpuszczoną w 1,5 łyżce gorącej wody. Mieszamy. Białko jaja, które zostały ubijamy na sztywną pianę. Połowę piany dodajemy do masy kawowej, drugą połowę do masy migdałowej i delikatnie mieszamy.
Do szklanego pucharka wkładamy masy warstwowo. Masa migdałowa, posypujemy tartymi orzechami i ciemnym kakao, na to masa kawowa, orzechy, kakao, masa migdałowa, orzechy kakao. Pucharek wkładamy do lodówki. Po ok. 2 godzinach można jeść schłodzony deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.02.2016 13:28
To taka lżejsza wersja tiramisu i też na pewno bardzo smaczna
Wafelek2601 02.02.2016 11:05
Pyszny deser
misia53 01.02.2016 23:47
Pychota z pewnością.
ada.la 01.02.2016 22:47
fajny deserek
krokus 01.02.2016 22:15
To musi byc pycha
Marta1986 01.02.2016 21:12
mniam pysznosci
gosia1988 01.02.2016 19:39
fajny deser
agaK. 01.02.2016 19:33
Wszystko ok tylko nie słodzik.... Unikam jak ognia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak