Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 5-8 szt
cebula biała 1 szt
woda 300 ml
śmietana 18 proc 1,5 łyżki
chrzan tarty 1,5 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek pól łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Kiełbaski pokroić na większe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażyć kawałki kiełbasy ,dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli , mieszając. W kubku mieszamy wodę , śmietanę ,chrzan ,mąkę , majeranek i kucharek, wlewamy do podsmażonej cebuli z kiełbasą mieszamy , gotujemy aż zgęstnieje. Doprawiamy pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.02.2016 23:14
lubię tak podaną kiełbaskę do obiadu
Madzik239 01.02.2016 15:20
Na pewno wypróbuję..
w mojej kuchni 01.02.2016 14:28
moje smaki w tym daniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak