Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
ogórek kiszony 3-4 szt
cebula 4 małe szt
słonina 50 g
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe

Kroki postępowania

1
Wołowinę pokroić na 1 cm kotlety i rozbić mocno tłuczkiem. Każdy kotlet obsypać pieprzem
Krok 1 - Roladki wołowe foto
2
Ogórki, słoninkę i cebulę pokroić w słupki.
Krok 2 - Roladki wołowe foto
3
Każdy kotlet smarować musztardą, układać po słupku ogórka, słoniny i cebuli.
Krok 3 - Roladki wołowe foto
4
Z mięsa zwijać roladki i spinać wykałaczką.
Krok 4 - Roladki wołowe foto
5
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć rolady na brązowo.
Krok 5 - Roladki wołowe foto
6
Podsmażone rolady przełożyć do rondelka. Pozostałości na patelni zalać wodą i wlać do mięsa. Jeśli pozostała cebula i ogórki to pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa.
Krok 6 - Roladki wołowe foto
7
Rolady dusić pod przykryciem ok. 1 - 1,5 godziny aż będą miękkie.
Krok 7 - Roladki wołowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.01.2016 20:09
z mięsa wołowego smakują mi najbardziej, pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak