Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrap "Samo zdrowie"

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

filet z kurczaka sztuka
oliwa łyżeczki
przyprawa gyros łyżeczki
sałata lodowa 1/4 główki
cebula czerwona 1/2 sztuki
pomidor 1 sztuka
ogórek zielony 1/3 sztuki
placki do tortilli 2 sztuki

Sos czosnkowy

jogurt naturalny 200 ml
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
majonez light 1 łyżeczka

dodatkowo

ketchup pikantny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wrap "Samo zdrowie"

Kroki postępowania

1
Sałatę lodową poszatkować drobno.
Krok 1 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
2
Ogórka umyć. Nie obierać ze skórki. Pokroić w cienkie plasterki.
Krok 2 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
3
Pomidora umyć. Przekroić na pól i pokroić w plasterki.
Krok 3 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
4
Cebulę obrać i posiekać w pióra.
Krok 4 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
5
Fileta umyć, osuszyć i pokroić w paski.
Krok 5 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
6
Na patelni rozgrzać dobrze oliwę z oliwek, kurczaka przełożyć na patelnię. Posypać z obu stron przyprawą do gyrosa i dokładnie obsmarzyć.
Krok 6 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
7
Czosnek obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
Krok 7 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
8
Czosnek przełożyć do miseczki dodać jogurt i majonez. Doprawić pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać.
Krok 8 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
9
Na talerzu ułożyć placek tortilli i posmarować go przygotowanym wcześniej sosem czosnkowym.
Krok 9 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
10
Następnie ułożyć wszystkie warzywa po kolei oraz kawałki mięsa z kurczaka.
Krok 10 - Wrap  "Samo zdrowie" foto
11
Na koniec całość polać ketchupem pikantnym. Zwinąć tortille i owinąć ją folią aluminiową-by się nie rozwinęła.
Krok 11 - Wrap  "Samo zdrowie" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak