Kisiel żurawinowy

Kisiel żurawinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeże żurawiny

    50 dkg
  • cukier

    20 dkg
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • goździki

    4 sztuki
  • odrobina cynamonu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żurawiny rozgnieść w misce, przełożyć do rondla, dolać 1/2 litra wody, zagotować i przecedzić. Połowę płynu wystudzić, a do reszty dodać cukier, goździki i cynamon. Zagotować, wyjąć goździki. Do ostudzonego soku dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z zimną wodą, dokładnie wymieszać, wlać do gotującej się reszty soku i gotować 5-7 minut stale mieszając. Przelać do opłukanych wodą salaterek. Osobno podawać słodką śmietankę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

28.09.2010 00:12
Super musi być w smaku!

Margo1

21.08.2010 09:48
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat