dżem jabłkowy

dżem jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    2 sztuki
  • rodzynki

    150 gramów
  • cukier żelujący

    1 kg
  • imbir świeży

    1 korzeń
  • jabłko kwaśne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać ,pokroić w ćwiatki ,usunąć gniazda nasienne.
Potem pokroić je na małe kawałki.Imbir obrać ,posiekać.Z cytryny wycisnąć sok.Jabłka ,rodzynki ,imbir włożyć do garnka, dodać sok z cytryny ,wsypać cukier .Składniki wymieszać,doprowadzić do wrzenia ,stale mieszając gotować okolo 4 minuty.Słoiki wyparzyć ,wlać dżem .zamknąć,ustawić do góry dnem i pozostawić do przestudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magical66

11.08.2011 22:04
świetny do naleśników

kotlet

11.08.2011 21:39
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat