Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar warzywny

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
kapusta włoska 0,25 szt
pietruszka 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól i pieprz
woda 2 l
por 0,25 szt
seler 0,25 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar warzywny

Rozgrzewamy w garnku trzy łyżki oliwy, rumienimy cebulę. Następnie przesmażamy ząbki czosnku pokrojony w plasterki. Wrzucamy selera, pietruszki, marchewki oraz pora, dusimy wszystko razem przez 2-3 minuty. Całość zalewamy wodą - doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wywar gotujemy około 50 minut na wolnym ogniu. 10 minut przed końcem gotowania dorzucamy natkę – nada wywarowi wspaniały aromat i smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak