Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna kapustka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty 1 główka
pieczarek 60-70 dag
cienkiej kiełbasy 40 dag
suszonych grzybków 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebuli 1 szt
sól, pieprz do smaku
koncentratu pomidorowego 2-3 łyżeczki
mąki 1-2 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna kapustka

Oczyścić kapustę z wierzchnich liści, poszatkować. Żeberka podzielić na mniejsze kawałki i razem z kapustą włożyć do garnka. Zalać wodą , dodać liść laurowy i gotować. Suszone grzybki wypłukać w ciepłej wodzie, posolić. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę podsmażyć, oprószyć mąką, wymieszać i dodać do kapusty. Wyjąć kilka żeberek, obrać i wrzucić mięso do garnka. Dodać koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania wyjąć liście laurowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiurek 13.10.2010 08:47
o tak. rzeczywiście pyszna ta kapustka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak