Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek 70 dag
dużych pieczarek 10 szt
cebuli 1 szt
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
bulion 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z pieczarkami

Żeberka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Na chwilę odstawić. Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki ,przesmażyć z pokrojoną w piórka cebulą. Przełożyć do rondla. Bulionem zalać pieczarki. Na patelni rozgrzać olej i opiec żeberka na złoty kolor. Przełożyć do pieczarek i dusić do miękkości żeberek ok 30 minut. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak