Siekane gołąbki

Siekane gołąbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty

    1 główka
  • mielonego mięsa

    50 dag
  • cebuli

    1 szt
  • pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

    do smaku
  • kaszy manny

    2-3 łyżki
  • rosołowa

    1 kostka
  • mąki

    do obtaczania
  • olej

    do smażenia
  • ryż

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na półmiękko. Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować. Posypać vegetą i przemieszać kilka razy, trochę ugniatając, żeby kapusta zmiękła. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kaszę mannę, ryż i odciśniętą kapustę. Doprawić do smaku i wyrobić. Formować podłużne gołąbki. Obtaczać je mące i obsmażyć je na oleju. Ułożyć je w garnku i zalać bulionem z kostki. Próżyć na małym ogniu. Podawać z sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

24.03.2012 12:35
pycha

tomek18

23.03.2012 15:16
wyglądają pysznie i pięknie

MAR3STA

03.11.2010 18:23
mniam, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat