Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z buraka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
oliwa 10 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
tymianek 2 szczypty
oregano 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z buraka

Obieramy buraki i ścinamy za pomocą mandoliny na bardzo cienkie plastry. Skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą, pieprzem, oregano i tymiankiem. Plastry rozkładamy na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 15 minut (termoobieg 190 C). Po tym czasie przewracamy chipsy na drugą stronę i pieczemy jeszcze 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 29.01.2016 10:50
Świetne, pyszne i zdrowe chipsy buraczkowe. Też takie robię, ale w suszarce do grzybów :)
norweska20 29.01.2016 08:19
ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak