Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone drobiowe z dodatkiem szynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
szynka 3-4 plastry
kolendra 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone drobiowe z dodatkiem szynki

Fileta z kurczaka mielimy. Do zmielonego mięsa dodajemy, szynkę pokrojoną w kostkę, cebulę drobno posiekaną, czosnek przeciśnięty przez praskę, kolendrę i natkę pietruszki posiekane oraz jajko i 1 łyżkę bułki tartej, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy. Formujemy kotleciki, każdy obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.02.2016 09:53
bardzo smaczne
ben-ka 30.01.2016 13:10
Lubię takie mielone, a Twoje wyglądaja apetycznie !
w mojej kuchni 29.01.2016 13:38
same pyszności
Habibi 29.01.2016 12:06
bardzo lubię takie kotleciki
Wacław 29.01.2016 12:05
pyszne mielone :-)
Ewelina1991 29.01.2016 09:08
świetny przepis
jagoda5913 29.01.2016 00:22
super pomysł
kd045 28.01.2016 22:31
fajny przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak