Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1 szt
cynamon 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
papryka 2 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
kolendra 3 łyżki
olej 2 łyżki
limonka 1/2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tortilla
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczak pokrojonego w kostkę i przyprawionego cynamonem, solą i pieprzem.
Krok 1 - Kurczak po meksykańsku foto
2
Na drugiej patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę
Krok 2 - Kurczak po meksykańsku foto
3
Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz drobno posiekaną papryczkę chili, podsmażamy.
Krok 3 - Kurczak po meksykańsku foto
4
Do podsmażonych warzyw dodajemy usmażonego kurczaka, skórkę i sok z 1/2 limonki.
Krok 4 - Kurczak po meksykańsku foto
5
Fasolę czerwoną dokładnie płuczemy, następnie dodajemy ją do kurczaka i warzyw, dusimy ok. 20 minut .
Krok 5 - Kurczak po meksykańsku foto
6
Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 6 - Kurczak po meksykańsku foto
7
Placki tortilli podgrzewamy, na środek kładziemy porcję kurczaka, polewamy łyżką śmietany i zwijamy.
Smacznego!!
Krok 7 - Kurczak po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 29.01.2016 10:08
FAJNY PRZEPIS
bertpvd 29.01.2016 09:54
uwielbiam takie dania szczególnie z kuchni meksykańskiej :)
Mama niejadka 28.01.2016 22:20
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak