Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w cieście francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
świeżego fileta z łososia norweskiego bez skóry ok.1/2 kg
ser żółty 4-5 plastrów
pieczarki 30 dkg
masło 2 łyżki
koperek 5 łyżek
jajko 1 szt
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w cieście francuskim

Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na łyżce oleju, studzimy.
Ciasto francuskie rozkładamy, po 2 stronach ciasta nacinamy paski ( później będziemy nakładać je na krzyż). Na środku ciasta na całej długości układamy plastry sera żółtego, następnie kładziemy podsmażone pieczarki. Na pieczarkach kładziemy łososia.
Na łososiu kładziemy odrobinki masła ( co kawałek na rybie ), całość posypujemy dużą ilością posiekanego koperku.
Paski ciasta zakładamy na siebie.
Smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy ok 30-40 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.01.2016 21:48
wygląda bardzo apetycznie
Małgorzata Pin 29.01.2016 14:04
Fajny pomysł.
Mniam 29.01.2016 12:14
Bardzo lubię tak przygotowanego łososia. Przepyszne danie!
Renataj 29.01.2016 10:58
Smakowity pomysł:)
pestka 29.01.2016 09:03
bardzo smaczny obiad
jagoda5913 29.01.2016 00:30
super pomysł
dorota w 28.01.2016 23:40
Uwielbiam takie danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak