Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydza Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeża kukurydza 3 kolby
sól do smaku
cukier do smaku
masło 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydza Eli

Kolby kukurydzy obrać z włókien,włożyć do wrzącej wody,dodać sól,cukier do smaku i gotować 15 minut.Kukurydzę wyjąć i osuszyć.Masło wymieszać z czosnkiem,solą i pieprzem.Kolby kukurydzy nasmarować masłem smakowym,włożyć do naczynia żaroodpornego,przykryć folią aluminiową i piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 06.06.2011 23:56
jeszcze nigdy nie jadłam
ewelinapac 18.12.2010 17:01
smaczna
Sarenka 04.12.2010 12:57
Tez lubie taka kukurydze z maselkiem!
MAŁGORZATA108 21.08.2010 20:16
Ja lubię jeszcze wziąść chleb tostowy, bo jest miękki, posmarować grubą warstwą masła i gorącą korbę kukurydzy obręcić w obwiniętym chlebie. Rozpuszczone masło fajnie nawiża upieczone ziarna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak