Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
sól do smaku
cukier do smaku
masło 1/3 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa Eli

Do garnka wlać wodę,dodać sól,cukier do smaku i zagotować.Fasolkę umyć,obrać z końcówek i łyka.Do osolonego i ocukrzonego wrządku wrzucić fasolkę i gotować do miękkości.Masło roztopić w rondelku.Gdy masło zacznie wrzeć,wsypać bułkę tartą i mieszając przyrumienić.Fasolkę odcedzić,przełożyć na talerze i polać bułką z masłem.Smacznego!

Ja podałam fasolkę ze schabowym pod pieczarkową pierzynką(przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 22.08.2011 22:25
super
kotlet 30.04.2011 07:33
bardzo lubię fasolkę więc jestem na tak
ziutula
ziutula 17.04.2011 23:33
fasolka szparagowa w każdej ilości....
Islanzadi 11.11.2010 01:59
Bardzo lubię fasolkę z duuuużą ilością podsmażonej bułeczki tartej :)
ZEWA 30.10.2010 00:21
Edyta (wedith1) ja też
matii6 19.10.2010 16:26
smaczna i zdrowa,lubie taką fasolkę
wedith1 23.08.2010 06:54
Taką fasolkę to ja mogę jeść codziennie ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak