Fasolka szparagowa Eli

Fasolka szparagowa Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • masło

    1/3 kostki
  • bułka tarta

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę,dodać sól,cukier do smaku i zagotować.Fasolkę umyć,obrać z końcówek i łyka.Do osolonego i ocukrzonego wrządku wrzucić fasolkę i gotować do miękkości.Masło roztopić w rondelku.Gdy masło zacznie wrzeć,wsypać bułkę tartą i mieszając przyrumienić.Fasolkę odcedzić,przełożyć na talerze i polać bułką z masłem.Smacznego!

Ja podałam fasolkę ze schabowym pod pieczarkową pierzynką(przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami z koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

22.08.2011 22:25
super

kotlet

30.04.2011 07:33
bardzo lubię fasolkę więc jestem na tak

ziutula

17.04.2011 23:33
fasolka szparagowa w każdej ilości....

Islanzadi

11.11.2010 01:59
Bardzo lubię fasolkę z duuuużą ilością podsmażonej bułeczki tartej :)

ZEWA

30.10.2010 00:21
Edyta (wedith1) ja też

matii6

19.10.2010 16:26
smaczna i zdrowa,lubie taką fasolkę

wedith1

23.08.2010 06:54
Taką fasolkę to ja mogę jeść codziennie ! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat