Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 duży
por 1 mały
ziemniaki 2 sztuki
mleko chude 1/3 szklanki
koper świeży
wywar warzywny 1 l
Gałka muszkatołowa cała Prymat
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Kalafior podzielić na różyczki, umyć, pora oczyścić (odrzucić zieloną część), ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem - tylko do wysokości warzyw. Gotować do miękkości (około 20 minut). Po tym czasie warzywa zmiksować blenderem. Doprawić
zupę solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dolać niewielką ilość mleka. Zupę przed podaniem posypać koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.06.2016 04:16
pięknie podana
mirecka12 06.02.2016 14:16
uwielbiam zupę kalafiorową takiej wersji jeszcze nie znałam ;-) Muszę wypróbować.
noninka77 28.01.2016 17:55
Wygląda obłędnie :)
IKrakowianka 28.01.2016 16:24
wygląda super
2milutka 28.01.2016 15:17
aż chce się jesć ;)
pestka 28.01.2016 14:47
pyszna zupa
Agnieszka-87-25 28.01.2016 14:43
wybornie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak