Schabowe Eli pod pieczarkową pierzynką

Schabowe Eli pod pieczarkową pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • śmietana kremowa 30%

    250 ml
  • woda

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • cebula

    1 sztuka
  • kotlety schabowe

    4 (2 cm)
  • ser żółty

    150 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety lekko rozbić tłuczkiem,natrzeć solą,pieprzem,czosnkiem,przyprawą do grilla,skropić olejem,dać do pojemnika z pokrywką i włożyć do lodówki(najlepiej na noc)na kilka godzin.Wyjąć kotlety i obsmażyć z obu stron na oleju.Pieczarki i cebulę pokroić i usmażyć też na odrobinie oleju.Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym,na nie rozłożyć pieczarki.Do smietany dodać pół szklanki wody,sól,pieprz,przyprawy według uznania,mąkę,dokładnie wymieszać i zalać kotlety.Posypać żółtym serem i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 40 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat