Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pół kilograma ziemniaków
Białe części pora
cebula biała

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z porów

Cebulę pokroić w pół talarki, podsmażyć w garnku na oliwie z oliwek, dodać ziemniaki na wpół ugotowane, i białe cześci z pora (dwa pory w zupełności wystarczają), wszystko podsmażyć, aż warzywa zmiękną. Zalać bulionem wołowym (ok. pół litra). Na koniec zmiksować blenderem i dodać pół kubeczka śmietany 18%. gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.12.2010 13:22
smaczna
kasiurek 15.10.2010 09:50
jadłam ta zupke, jest bardzo smaczna
Agnieszka172 25.08.2010 17:53
faktycznie smaczna i szybka
Magda60 21.08.2010 18:56
szybka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak